De juiste trainer vinden!

Na een aantal jaar ervaring in de fitness wereld zijn ons bepaalde dingen opgevallen. Vooral dat er veel trainers en/of coaches zijn die niet weten waarom ze hun klanten bepaalde oefeningen laten uitvoeren. Dit vinden wij jammer, en ook gaat het ten koste van de progressie van de klanten. Zo zie je bijvoorbeeld vrouwen die sqauts moeten uitvoeren op een bosu-bal (onstabiele ondergrond) terwijl ze dikkere billen willen krijgen. Dan kan je je inderdaad afvragen “Wat is de toegevoegde waarde om op een BOSU bal de squat uit te voeren?” Omdat het er moeilijk uit ziet? Er zijn genoeg trainers die dit doen met hun klanten zonder een doelstelling. Gebruik verschillende oefeningen en materialen maar wel voor het juiste doel! Houd het simpel en doe wat nodig is om het doel van de klant te bereiken. Als trainer wil je niks liever dan met je klant resultaat behalen, neem dan ook de tijd en maak een uitgedacht programma voor je klant op basis van wetenschap. En niet snel een schema die voor de meeste mensen wel werkt. 

Het mooiste van het vak fitness is dat iedereen altijd kan blijven leren. Dus doe dit ook als trainer en sporter! Sta open voor anderen visies. Een groot deel van fitness is gerelateerd aan wetenschap. Kijk goed wat bij jou en je klant past. 

Wij als trainers proberen altijd te luisteren naar onze klanten, want niemand is hetzelfde. Veel sporters komen met hetzelfde doel binnen. Maar dit betekent niet dat ze allemaal dezelfde weg kunnen bewandelen naar hun doel. Iedereen heeft bepaalde dingen die beter bij hem/haar passen. En daarom is het belangrijk om naar je klant te luisteren en het juiste pad voor hem/haar uit te stippelen. En dit tussentijds waar nodig is aan te passen. 

Een goede samenwerking is er in onze ogen wanneer beide partijen gemotiveerd zijn en bereid zijn om een stap extra te zetten, de drempel om naar elkaar toe te stappen laag is en wanneer er vertrouwen is.