Starten met werken aan je sportieve doelstelling

Starten met werken aan je sportieve doelstelling:

Je wilt doelen gaan behalen. Afvallen, gezonder leven, gespierder worden. Start als eerst met het nadenken waarom je het wil. En niet omdat je het mooi vindt, maar de achterliggende gedachte. Wat maakt het dat je wil veranderen. Wat zijn de voordelen als je het bereikt hebt. Schrijf alles op. Ik wil gezonder leven omdat ik nog met mijn (klein) kinderen kan spelen. Ik wil afvallen omdat ik vaak aangekeken word op het werk als ik eet. En dat raakt mij. Ga goed kijken waarom je wil veranderen begin bij de wortel.  Hoe beter je begrijpt waarom je wil veranderen, hoe eerder je je doelstelling zal bereiken. Je weet nu dus duidelijk waar je wilt werken aan je doelstelling.
Vanuit daar ga je kijken wat je nodig hebt om het doel te bereiken. Ben je een persoon die alles zelf uitzoekt of haal jij sneller een doel als iemand je opweg helpt. Denk overal goed over na en kies het juiste traject. Ga jij zelf 3x per week sporten straks…, zonder dat iemand zegt dat het moet. Of heb je liever een trainer waarbij je een afspraak hebt dat je moet gaan sporten. Denk dan aan Small Group of Personal Training.
Stippel alles van tevoren al uit om te voorkomen dat je vroegtijdig stopt met het werken aan je doelstelling